«The Promise» - opus 19

Κοντσέρτο για βιόλα και ορχήστρα σε
Α' Παγκόσμια Εκτέλεση

Σάββατο | 8 Σεπτεμβρίου
21.00
ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
Ερμούπολη, Σύρος
Είσοδος Δωρεάν
Γιώργος Ψυχογιός
Πιάνο
Ο Γιώργος Ψυχογιός γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 14 ετών ξεκίνησε μαθήματα Ακορντεόν στο Ελληνικό Ωδείο, από όπου αποφοίτησε λαμβάνοντας Πτυχίο με Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο και αποφοίτησε αποσπώντας Δίπλωμα Σολίστ Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί, Α' Βραβείο και "Εύφημο Μνεία Εξαιρετικής Ιδιοφυίας".
Ο Γιώργος συνέχισε τις σπουδές του στα Ανώτερα Θεωρητικά, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονης ανάλυσης και σημειογραφίας, διεύθυνσης ορχήστρας και έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου με διακεκριμένους ξένους πιανίστες.
Παράλληλα με την πιανιστική του καριέρα στον χώρο της κλασικής μουσικής, εξασκεί με διακρίσεις την τέχνη της jazz και του αυτοσχεδιασμού και είναι καθηγητής πιάνου επί πολλά χρόνια σε ωδεία και μουσικές σχολές.
Έχει δώσει ρεσιτάλ αυτοσχεδιασμού στο πιάνο με ιδιαίτερη αναγνώριση από κριτικούς και κοινό και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς και ορχήστρες. Εμφανίζεται σε φεστιβάλ και θέατρα σε όλη την Ελλάδα και ταξιδεύει στο εξωτερικό, σε επιλεγμένα ρεσιτάλ. Τον Ιανουάριο του 2012 παρουσίασε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ένα μοναδικό ρεσιτάλ αυτοσχεδιασμού, στα βήματα του Keith Jarrett, για το οποίο έλαβε πολύ καλές κριτικές.
Με την παρτιτούρα από το συμφωνικό του έργο Μέδουσα συμμετείχε και τιμήθηκε στην 10η Μπιενάλε της Βενετίας (2006), ως ο μοναδικός Έλληνας Συνθέτης, μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη.
To 2014 επιλέχθηκε και συμμετείχε με το έργο του ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο cd της EBU (European Broadcasting Union) με τίτλο tune in: Jazz, που κυκλοφορεί διεθνώς.
Έχει κυκλοφορήσει τέσσερα cds (Ressurection A jazz sensation / 2006, Love obsession A jazzsensation 2 / 2007, The Art of Melancholy / 2011, Yiorgos Psihoyios in Paris / 2013). Για όλα έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους σολίστ της jazz σκηνής.
Ο διάσημος πιανίστας, αυτοσχεδιαστής και συνθέτης, Keith Jarrett, έχει πει για τον Γιώργο Ψυχογιό: "Agreat pianist and composer! George's improvisation is an incredible gift of God! An absolute surprise to me".
Ο διεθνούς φήμης συνθέτης Γιώργος Ψυχογιός (b.1970) επανέρχεται για τρίτη φορά στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου για να παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το κοντσέρτο του για βιόλα και ορχήστρα «The Promise» (opus 19), στις 8 Σεπτεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του «Σύρος-Πολιτισμός 2018».
Το έργο θα εκτελέσει η εξαιρετική Συμφωνιέτα Αθηνών με έγχορδα που διευθύνει ο σπουδαίος μαέστρος Γιώργος Αραβίδης, ενώ θα συμμετέχει και ο σολίστ βιόλας Μιχαήλ Σμυρνόφ, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην Ελλάδα. Στο δεύτερο μέρος, το κοινό θα ζήσει μια μοναδική εμπειρία: ο Γιώργος Ψυχογιός και ο Μιχαήλ Σμυρνόφ συνομιλούν με το κοινό και του παραδίδουν ένα αυτοσχεδιαστικό ρεσιτάλ για πιάνο και βιόλα.Yiorgos Psihoyios | MECHANISM III
Ο Ψυχογιός συνέθεσε το κοντσέρτο ειδικά για το Θέατρο Απόλλων και την ακουστική του. Συνυπάρχουν η αυστηρή δομή της συμφωνικής μουσικής με τον αυθορμητισμό της σύγχρονου μουσικού αυτοσχεδιασμού, στοιχεία που αποτελούν και την ιδιαίτερη μουσική ιδιοσυγκρασία του συνθέτη. Αίσθηση ελευθερίας, κλασική παιδεία, απόλυτες δομές, επινοητικός οίστρος, βάζουν σε νότες νοήματα που μας αφορούν.

«ThePromise» (opus 19)
The Promise είναι η υπόσχεση που δίνουμε στον εαυτό μας ότι όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα, η υπόσχεση που ολοένα αναβάλλουμε. Το έργο οδηγεί τα βήματά μας μέσα από οικείες ψυχομετρικές συμπληγάδες, μας στροβιλίζει και τελικά φέρνει τον από μηχανής θεό για να αξιωθούμε τη λύτρωση. Μας παροτρύνει να αντλήσουμε δύναμη από τον μικρόκοσμο του θυμικού μας και να μπούμε στην αέναη τροχιά του υπέρτατου είναι μας.
Η μουσική γίνεται πανεπόπτης της ύπαρξής μας.

Συμφωνιέτα Αθηνών
Μαέστρος: Γιώργος Αραβίδης
Σολίστ: Μιχαήλ Σμυρνόφ - Βιόλα
Α' Μέρος
Α' Μέρος
Κονσέρτο για βιόλα και ορχήστρα - Opus 19
Το έργο θα εκτελέσει η εξαιρετική Συμφωνιέτα Αθηνών με έγχορδα που διευθύνει ο σπουδαίος μαέστρος Γιώργος Αραβίδης, ενώ θα συμμετέχει και ο σολίστ βιόλας Μιχαήλ Σμυρνόφ, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην Ελλάδα.
B' Μέρος
B' Μέρος
Αυτοσχεδιαστικό ρεσιτάλ για πιάνο και βιόλα
Γιώργος Ψυχογιός και Μιχαήλ Σμυρνόφ
Στο δεύτερο μέρος, το κοινό θα ζήσει μια μοναδική εμπειρία: ο Γιώργος Ψυχογιός και ο Μιχαήλ Σμυρνόφ συνομιλούν με το κοινό και του παραδίδουν ένα αυτοσχεδιαστικό ρεσιτάλ για πιάνο και βιόλα.
«Σπάω πιάνα με την ελπίδα να ξαναγεννηθούν»
Ο διεθνής συνθέτης και πιανίστας Γιώργος Ψυχογιός, δίνει συνέντευξη στο efsyn.gr
«Το Θέατρο Απόλλων έχει μαγική ενέργεια»
Ο διεθνής συνθέτης και πιανίστας Γιώργος Ψυχογιός, δίνει συνέντευξη στην Κοινή Γνώμη
Follow Psihoyios in Social Media
«Ενας σπουδαίος πιανίστας και συνθέτης! Οι αυτοσχεδιασμοί του Γιώργου είναι ένα απίστευτο δώρο από τον Θεό. Μια πραγματικά απίστευτη έκπληξη για μένα!»
Κιθ Τζάρετ
Διάσημος πιανίστας & συνθέτης
ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ | 8 σεπτεμβριου |21.00

«The Promise» - opus 19 | Πρώτη παγκόσμια εκτέλεση

Για εκείνους που θέλουν να συνδυάσουν ένα τριήμερο στη Σύρο με αφορμή την εκδήλωση, η διοργάνωση αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση εισιτηρίων και διαμονής μέσω συνεργάτη της.
Κάντε κράτηση
Χορηγός
Krystallis Insurance Brokers & Risk Consultants
Διοργάνωση
Εν.Το.Πο.Συρο
Εταιρεία για τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής

Υπό την αιγίδα του
Δήμου Σύρου-Ερμούπολης
.
Συνδιοργάνωση
Υπεύθυνη Επικοινωνίας
Γεωργία Ματσούκα
MSc Cultural Management

τηλ. +30 6944152080